_     _               _ _     
| |   | |             | | |    
| |__ | |  _ _ _ _  __| | |  _ 
|  _ \| |_/ ) | | |/ _  | |_/ )
| | | |  _ (| | | ( (_| |  _ ( 
|_| |_|_| \_)\___(_)____|_| \_)



hkw.dk

Links

Maps

Opskrifter
 Desserter
 Hovedretter
 Italiensk
 Thai

Tabel



Crème Brûlée, den Fransk/Danske.

Ingredienser:
1/2 liter fløde 13%
130g florsukker/flormeils
5 æggeblommer, vil tro alm. er ok da retten bliver opvarmet til 100 grader. (evt. pasturiserede)
1 sdtang vanilie
perlesukker/rørsukker til glasering

Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 100 gader celcius.
Fløde, sukker og vaniliekorn koges forsigtigt op. Gør æggeblommerne klar imens. Gryden tages af varmen og æggeblommerne hældes i altimens der rørers. Rør i gryden til massen begynder at tykne lidt. Massen må under ingen omstændigheder komme tilbage på varmen, så skilder den med det samme.
Hæld massen over i 6 små porcelænsforme, hvis du er ghetto så kan du også tilnøds bruge almindelige lave kaffekopper.
Sæt formen i vandbad, brug evt. en dyb braddepande, bages i ca 60 minutter ved 100 grader. Cremen skal ikke være helt fast, den skal stadig være let flyde ala tyk yoghurt. Formen stilles i køleskabet og skal køle så længe som muligt. Optimalt set skal desserten laves dagen før den skal serveres.
2 minutter inden servering: Drys cremen med sukker, det bedste resultat opnæs efter min mening med rørsukker. Glaser under grillen eller brug en bunsenbrænder/flammekaster :)

Enjoy!

Kan evt. serveres med en bærkompot eller friske bær og vanilie is.
Crème Brûlée i vandfadet...


Last Modified: Wednesday, 21-Oct-2009 12:34:53 CEST