_     _               _ _     
| |   | |             | | |    
| |__ | |  _ _ _ _  __| | |  _ 
|  _ \| |_/ ) | | |/ _  | |_/ )
| | | |  _ (| | | ( (_| |  _ ( 
|_| |_|_| \_)\___(_)____|_| \_)



hkw.dk

Links

Maps

Opskrifter
 Desserter
 Hovedretter
 Italiensk
 Thai

Tabel



Crème Brûlée, den Italienske.

Ingredienser til 8 pers:
3dl Mælk (sød)
3dl Piskefløde
70g sukker
150 g æggeblommer, svarer til ca. 5
1 stang vanilje
perlesukker/rørsukker til glasering.

Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 140 gader celsius.
1) Hæld fløde, mælk samt kornene fra vaniljestangen i en lille gryde.
2) Varm blandingen op til kogepunktet.
3) Pisk æggeblommer samt sukker til en semi luftig masse, brug alm. piskeris så det IKKE skummer.
4) Rør mælkeblandingen i, undgå at det skummer - ellers falder cremen sammen.
5) Fyld massen i 8 små forme, husk at røre lidt rundt inden hver påfyldning så vaniljekornene fordeles. Bag i vandbad ved 140 grader i ca. 45 minutter. Cremen må gerne få lidt skorpe og farve, dog uden at branke.
6) Stil cremen til afkøling i køleskabet i mindst 30 minutter.
7) Kom rørsukker og evt. revet appelsinskræl på toppen og glaser under grill eller med en "torch".

Enjoy!

Kan evt. serveres med en bærkompot eller friske bær og vaniljeis.
Crème Brûlée i vandfadet...


Last Modified: Thursday, 22-Oct-2009 10:01:04 CEST